цена за парапланеризъм

цена за парапланеризъм: Всичко, което трябва да знаете

Сред по-голямата част от населението парапланеризмът не се счита за развлекателна дейност. Защото цена за парапланеризъм е единственото нещо, което стои на пътя им.

Много любители и почитатели на спорта пренебрегват парапланеризма като възможно занимание, тъй като смятат, че ще е твърде скъпо да се включат в него. Ако това е основният фактор, поради който не се занимавате с парапланеризъм, нека тази публикация ви предложи някои точни оборудвани парапланеризъм цена оценка за споразумение или оборудване.

Събрахме някои данни в тази публикация, за да ви помогнем да разберете повече за цената на парапланеризма, заедно с това колко ще трябва да инвестирате в обучение и оборудване, за да можете да направите интелигентен избор.

Колко струва цена за парапланеризъм?

Цената на управляемия парапланер се определя от размера и стила на уреда, както и от марката. По-голямата част от качествените стартови парапланери започват от около 2900 USD и достигат до над 4100 USD, а типичните полумасови парапланери струват около 3700 USD.

Ако искате да се научите да летите с парапланер, трябва да помислите за всички свързани с това разходи. Тъй като всичко е приблизително, не е възможно да се предложи на начинаещите точна оценка на разходите за настройка.

Освен това имате възможност да похарчите купища пари за чисто нова екипировка или няколко хиляди долара за употребявани неща.

Важно е обаче да помните, че за това трябва да се плати много повече, отколкото просто за парапланера. Продължете да четете, за да научите повече за разходите по закупуването и използването на вашето първо по рода си парапланерно крило.

Колко ще ви струва да започнете да се занимавате с парапланеризъм?

Когато става въпрос за парапланеризъм, разходите надхвърлят просто закупуването на парапланера. Допълнителните разходи трябва да бъдат включени в общата цена на парапланера. Освен това е жизненоважно да се обмисли какво да се предвиди по отношение на разходите.

И така, ето колко струва организирането на парапланеризъм и какво оборудване ще ви е необходимо.

Настройка и оборудване за парапланеризъм

Има редица парапланери за продажба, ако проведете бързо онлайн търсене. Размерът, изискванията за тегло и дизайнът са все фактори, които трябва да се вземат предвид. Някои парапланери са направени за снегоходки, докато други са направени за летене. Също така цената ще се определя от видовете и диапазоните на парапланерите, които избирате. Все пак не се вълнувайте прекалено, ако намерите парапланер за продажба само за няколкостотин долара. Уверете се, че знаете какъв вид е парапланерът и за какво е бил предназначен. 

Освен това цените на парапланерите новобранци варират от 2900 до 4100 долара в зависимост от модела. Освен това, ако е възможно, трябва да се избягват парапланерите на достъпни цени. Отново, най-иновативните марки парапланери от най-висок клас могат да бъдат най-добрият вариант за разглеждане.

Оборудване за безопасност и аксесоари

Само чрез закупуване на висококачествено оборудване и аксесоари за безопасност човек може да бъде наистина в безопасност. Няма да можете да летите без всички тези неща, затова ги включете в цената на екипировката и подготовката на парапланера.

Това не означава, че трябва да закупите чисто ново оборудване. Използвайте силата на употребяваната екипировка на пазара, ако се стремите да спестите пари или не сте съвсем готови да инвестирате в нова екипировка. 

Освен това сбруята, каската, ръкавиците за летене, ботушите, резервният парашут и раницата са някои от защитните средства и допълнителните елементи, които ще трябва да закупите (които в повечето случаи не са включени в цената на парапланера). В зависимост от марката и качеството тези елементи могат да струват от 50 до 2000 USD.

Колко струва обучението по парапланеризъм?

Цената на едно занятие варира в зависимост от университета и инструктора, но типичната цена е около 170 USD. Средно много пилоти придобиват всички необходими умения за 15 до 20 сесии. Някои хора преминават много по-малко курсове, докато други – много повече. Всичко зависи от всеки отделен човек.

Заключение

Когато става въпрос за закупуване на парапланер, има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Въпреки че цената на парапланера варира между 2900 и 4100 USD, общите разходи за неща, които може да не сте взели предвид, могат да увеличат цената.

По-голямата част от парапланеристите, които обичат да остават с часове в небето, ще ви кажат, че аксесоарите, оборудването и парапланерът си заслужават парите!